top of page
Welkom op onze site!

Met de fantastische sfeer, het prachige weer en de geweldige opbrengst van ruim €9.500,- was de allereerste editie van de Angelman Walk Nederland in 2014 een gigantisch succes! Op 05 september 2015 vind op 'het Lint' in Utrecht de tweede Angelman Walk Nederland plaats, waarin we uiteraard gaan proberen om het resultaat van vorig jaar te verbreken. 

 

SNEL INSCHRIJVEN?? KLIK HIER!!

 

Waar loopt u voor?

Deze sponsor wandeltocht wordt georganiseerd om geld op te halen voor mensen met het Angelman Syndroom. Op deze fantastische locatie hebben wij twee wandeltochten uitgezet. De route gaat over 6 kilometer, en is uitermate geschikt om samen met uw Angel te lopen. Alle paden zijn goed onderhouden en zeer geschikt voor buggy’s of rolstoelen.

 

Wat is het Angelmansyndroom?

Het Angelmansyndroom is een genetische ziekte. De ziekte onstaat als een gedeelte van het 15de chromosoom niet actief is. Hoewel ieder mens anders is, zijn er een aantal duidelijke kenmerken. De meesten hebben een verstandelijke beperking die vaak ernstig is, 80% van de mensen heeft te maken met epilepsie, een slaapstoornis en een spraakbeperking.

 

Ondanks dat mensen met het Angelman Syndroom in het dagelijks leven voor grote uitdagingen worden gesteld, zijn zij vaak vrolijke en vriendelijke mensen.

 

Waarom een sponsorwandeltocht?

Mensen met het Angelman syndroom hebben allemaal een beperking in de spraak. Dit betekent echter niet dat zij geen mening hebben en niets te vertellen hebben! Mensen met het Angelman syndroom hebben een alternatief communicatiemiddel nodig om op een volwaardige manier te kunnen communiceren.

Daarnaast is het Angelman syndroom het eerste syndroom dat genezen kan worden! Het bewijs dat het kan is al geleverd, maar voordat er dan een definitief medicijn is, is er nog aanvullend onderzoek nodig.

 

Voor beide doelen is veel geld nodig. De opbrengst van de sponsorwandeltocht gaat dan ook naar de oudervereniging van het Angelman Syndroom, zij zullen het geld 50/50 verdelen over onderzoek & communicatie.

 

Wandel mee op 5 september 2015

bottom of page